onsdag 31 december 2014

Ett rekorderligt avslut

31 december. Årets sista dag. En dag som manar till reflektion och eftertanke. En dag då man firar året som gått och skålar in det som komma skall.

För mig har mäklaråret 2014 varit ett år utöver det vanliga och jag har fått förmånen att hjälpa nästan mer än dubbelt så många kunder till och från ett boende jämfört med förra året. Redan halvvägs genom året slog jag min årsbudget och sedan dess har jag slagit inte mindre än 8 delmål till plus ett antal ATH's! 

Men rekord betyder också att det varit ett mer än arbetsamt år för det är lite som kommer gratis i vår bransch. Under perioden januari till oktober så hade jag haft 100(!) fler visningar än samma period förra året. Det ÄR mycket. Lediga dagar går nästan att räkna på ena handens fingrar. Men som mitt motto varit under året; "Good things come to those who go out and fucking earn it!"

Igår var sista dagen på kontoret och vi passade på att fika-fira lite med en vaniljsemla och kaffe med bästa budskapet. 

Idag har jag annat än kaffe i glaset och det är med spänning jag ser fram emot vad 2015 ska föra med sig. Mitt nyårslöfte till er är att bli mycket bättre på att dela med mig av min mäklarvardag i Lysekil. Det har varit på tok för lite av den varan under hösten. 

Tack och skål 2014 för ett fantastiskt mäklarår och ett gott nytt år till alla er läsare! På återhörande 2015.

The Champions!!!

Till mina grymma kollegor:

Nu har vi slagit ATH i att slå ATH!
Den här sista dagen på året kan vi konstatera att vi har gjort något som vi för två år sen knappt kunde drömma om att göra.
Vi har nu samtliga 12 månaderna av året gjort bättre siffror jämfört med förra året samma månad. 
Vi har tagit ATH 6 gånger under året. 
Vi har tre mäklare som i år har gjort bättre siffror än vad någon annan mäklare någonsin har gjort i Solna/Sundbyberg.
Vi har ökat vår omsättning med 69% jämfört med förra året som var vårt bästa år någonsin fram tills nu.
Vi har aldrig förut generarat så mycket affärer till banken som vi har gjort i år. 
Sist men inte minst har samtliga mäklare som har jobbat hos oss de senaste två åren slagit sin personliga ATH, därav minst en mäklare kommer att gå upp på scenen och kanske t.o.m ta emot priset som årets mäklare.
Inte nog med det tror jag att han dessutom kommer att slå rekordet för högsta omsättningen någonsin under ett år för en enskild mäklare inom hela Fastighetsbyrån.
Mina vänner oavsett om vi blir årets kontor eller ej vill jag att ni ska veta att ni ska betrakta er själva som "the best of the best" och känna er sjukt stolta. 
Ord räcker inte till…!!!

Önskar er alla ett riktigt gott nytt år!!!

tisdag 23 december 2014

Kör hårt hela vägen ut!

För några veckor sedan oroade jag mig för att jag hade så lite att göra. Om slutet av november var så här lugnt hur lugn skulle då inte december bli? Vilken tur att min oro var helt i onödan. Plötsligt vände det och alla fick för sig att de skulle sälja. Med mig! Intagen ramlade ner i mitt knä och efter att ha jagat intag som en tok tidigare så kände jag att detta var ju helt okej =)

Vips så hade man flera påskriva uppdragsavtal och massa kul att pyssla med! Nu har det varit full rulle i några veckor och jag avslutade årets sista arbetsdag igår med att skriva kontrakt på en lägenhet vars budgivning ökade priset med nästan 50%. Galet! Men eftersom det inte finns så mycket ute till salu nu så är det härliga budgivningar på så gott som allt. Härliga ur säljare och mäklares synvinkel iaf!

Nu är det dags att varva ner och umgås med familjen. Reserverna behöver fyllas på. Inte bara mina, utan även bilens fick jag se.

Hoppas ni alla får en lugn och behaglig ledighet!




söndag 21 december 2014

Bara rim & reson!!


Så närmar vi oss julen…
För många är julen förknippad med glädje, god mat & många julklappar. För andra är julen förknippad med ångest, ingen mat & inga julklappar….
För 3 år sedan kom jag i kontakt med en underbar person som arbetar med några av dessa människor & berättelsen om familjen som ville ge varje barn 4 köttbullar på julaftonen istället för 3 etsade sig fast i mitt inre.
Då bestämde jag mig att stödja dessa människor i samhället som inte med automatik tycker att julen är något att se fram emot. Jag ger pengar & samlar in leksaker som kan skänka glädje till människor som annars har det tufft här i livet. Att sedan få höra att dessa gåvor verkligen gått fram och ger andra medmänniskor hopp & lite mer glädje är oerhört stimulerande.
Man kan alltid göra mer, men att göra lite är bättre än ingenting….
 
På tal om jul, ska ni ge bort något av följande & saknar rim får ni låna: 
Den som inga byxor har
hen får gå med rumpan bar
Den som håller äpplet kär

har nog önskat denna här...
(Iphone)
Midvinternattens köld är hård,
Mamma klistra och limma.
Pappa sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
Hyn lyser vit på knä och lår,
Hyn lyser vit på baken.
Detta ska skydda saken…
(Varma långkalsonger till mamma eller pappa)
 Bä Bä svarta får har du något tips
Vad man ger sin far istället för en slips?
Ja ja kära barn jag har tanken klar
En platta som kan stå, en TV eller så
Eller något som kan gynna TELE2….
(Surfplatta eller telefon med abonnemang)
Blinka lilla pärla där
Hur jag undrar vem jag är
Köpte paret för en slant
Som jag tjänat på min pant
Nu jag bara fattig är
Och du undrar, är jag kär?
(Ett par örhängen till den du älskar)
God Jul önskar jag er alla!
 
 
 
 
 

 

lördag 20 december 2014

Ramin Jahangiri den ultimata mäklaren

Många av er har hört hans namn, en del har sett honom i media i olika sammanhang eller läst om honom och  en del av er har träffat honom, men det är inte många som jobbar med honom och får chansen att ta del av eller bidra till hans framgång. Att försöka ge råd till en kille som har tagit hela mäklarSverige med storm är inte lätt. Vad kan jag lära honom som han själv inte kan med de siffrorna och de resultaten? 
Jag brukar säga till Ramin att man aldrig är fullärd när det gäller försäljning och kundvård. Jag brukar också säga att det är mycket smartare att lära sig av andras misstag än att av sina egna. Då blir vägen till framgång mycket kortare. Och det är någonting som Ramin verkligen har lyssnat på. 
Jag ser mycket av mig själv i Ramin. Familjeförhållandena, att kämpa sig fram genom förortens hårda skola, att ta sig upp till toppen emot alla odds. Det är mycket som många av oss känner igen och kan identifiera oss med. Men den beslutsamhet och målmedvetenhet som Ramin Jahangiri har visat kombinerad med den enorma viljan att alltid vara #1 är något som jag, ni eller någon annan har sällan skådat. 
Det var många som hånskrattade när han presenterade sina framtidsplaner. Det var många som skakade på huvudet och sa att han är en drömmare när han sa att han ska bli årets mäklare. Men han har gett oss alla svar på tal och gett den mening som jag ofta använder i säljsammanhang en helt ny mening: "impossible is nothing" 
Ung, energisk, beslutsam, "ödmjuk", med glimten i ögat och nej, inte helt felfri precis som alla andra människor har Ramins resa "to the top" bara börjat. 
Ramin Jahangiri är mäklarbranschens Zlatan!!! 
#Stolt medarbetare 








onsdag 17 december 2014

Döda hästar och en vanlig dag på jobbet

Nu är dagen kommen då även juristerna ges tillfälle att få göra sin röst hörd bland bloggens läsare! Kul med tanke på att skriva blogginlägg inte direkt tillhör en jurists vardag.

Hur ser då en vanlig dag på jobbet ut för oss? Vi är fem jurister här på huvudkontoret som till stor del arbetar med att stötta mäklarna i deras vardag. Vi har också en kundombudsman som dagligen svarar på kundernas frågor om deras bostadsaffär. Dessutom ser vi till att hålla utbildningar för våra mäklare och deltar även i det interna juridiska arbetet på Huvudkontoret.

Som ni säkert förstår är vissa frågor roligare och mer minnesvärda än andra. Ett samtal som har etsat sig fast hände en dag för något år sedan. Det ringde en kund och berättade att hen hade köpt en fastighet, en gammal hästgård, och på fastigheten fanns en ganska stor kompost. Den här komposten hade säljaren bara lämnat som den var och köparen var kanske inte helt nöjd med det beslutet eftersom den var mer eller mindre överfull. Köparen tog med sig grepen och begav sig bort mot komposten för att se om hen kunde göra något åt högen. Just när hen är i färd med att sätta grepen i högen kommer grannen springandes och gastar till köparen att låta bli. Grannen berättade att säljaren nämligen hade grävt ner tre hästkadaver i komposten och att köparen gjorde klokt i att inte börja gräva i komposten. Köparen ringde då till mäklaren som hänvisade kunden till oss för lite rådgivning. Kan det vara ett dolt fel när det ligger hästkadaver nedgrävda i komposten på fastigheten man har köpt?

Vi blev alla lite ställda av frågan och var tvungna att fundera lite extra på vad som gällde. Efter det att vi hade slagit våra kloka huvuden ihop så kunde vi ge kunden ett svar som hen blev nöjd med.

Arbetet som jurist för Sveriges största mäklarfirma är oerhört givande och glädjen man känner när man får ett mail från en mäklare som är tacksam över att vi har kunnat hjälpa till att få ihop en affär gör det hela mödan värt.


Lena Stockenstand - Jurist Fastighetsbyråns Huvudkontor
Karolina Hedin - Jurist Fastighetsbyråns Huvudkontor

På rätt spår...?

Ibland känns det verkligen som att man har flyt, att allt "går in". Man har helt enkelt stolpe in istället för stolpe ut... I somras hade jag en sådan period. Jag var på ett intag som jag tyvärr tappade (säljaren tyckte inte att jag varit tillräckligt ödmjuk...) Det var en bra väckarklocka för egen del, man fick skärpa till sig & vara på tå igen. Det går inte att besöka kunder & inte vara fokuserad. Mina kommande 47 intagsförsök resulterade i påskrivna uppdragsavtal. Om ni frågar mig idag så kommer jag fortfarande ihåg den jag tappade... Så nu har jag alltid fokus när jag besöker kunder.

Väckarklocka eller på rätt spår?

På tal om att missa saker, brukar titta på "På spåret" på fredagar & tävla mot dom som sitter i burarna. Det går väl sisådär. I fredags missade jag en resa helt fullständigt...
Bra avkoppling efter en arbetsvecka, att rensa skallen & bli allmänbildad på köpet.

6 andra programförslag på samma tema som kanske skulle vara intressant att titta på?

1. På låret - Frågesport med  sjukgymnaster & massörer...
2. På håret - Frågesport för frisörer...
3. På såret - Frågesport för läkare...
4. På målet - Frågesport för idrottsnördar
5. På tåren - Frågesport för caféägare...
6. På nålen - Frågesport för akupunktörer...

Nä slutar jag innan det blir för pinsamt, återkommer snart med ett nytt inlägg // Peder Ledin

måndag 15 december 2014

Glädjens tid

Att skänka lite extra glädje och visa ännu mer tacksamhet till sin omgivning är bland annat vad årets sista månad står för. Något vi inte minst nu skall ta till oss. Genom en liten extra ansträngning utöver vad man gör dagligen kan vara avgörande i vissa situationer för att göra en annan persons dag ännu bättre eller för att skapa en relation framöver. Relationsskapande är mycket vad vårt yrke består av och är något man gör både medvetet och omedvetet. Därför är det alltid viktigt att du har valt hur just du vill framstå bland andra personer och siktar mot det i alla situationer där vi möter människor.

Ge extra glädje till alla kunder vi mött under året brukar vi som fastighetsmäklare vara duktiga på. Det är också viktigt att tänka på andra parter i sitt yrke och i sin vardag som förgyller det man gör. Vi på Fastighetsbyrån i Östhammar har bland annat visat lite extra tacksamhet till ett mycket bra samarbete med Swedbankkontoren i vårt verksamhetsområde.

Jag är även otroligt tacksam över den erfarenhets- och kunskapsutbyte som jag omges utav varje dag som fastighetsmäklare och som en del av vår tid nu, helt fantastiskt! 


Prydligt inslagna klappar köpta hos en av våra samarbetsparter

Det är lätt att vara chef!!

Att vara chef är ingen bedrift. Man får en titel, troligen högre lön och så börjar man peka med handen och berätta för andra vad man ska göra och vad man inte ska göra. Just därför blir chefer kortvariga. Att vara ledare är det något varje chef bör ha som första prioritering. 
Med andra ord är man en bra chef om man är en bra ledare. Man är ingen ledare om man inte har några anhängare. Och man skaffar sig inga anhängare genom att peka med handen och beordra vad andra ska göra.
En ledare är lyhörd, hjälper till även hen måste jobba över för att hen inte hinner med sina egna sysslor. En ledare visar hur man gör istället för att berätta hur man inte gör. 
En ledare tar hand om de sina som med sin egen familj men sätter gränser där gränser ska sättas. En ledare ska ha anhängare och en anhängare blir anhängare om den känner sig trygg, uppskattad och omhändertagen.
Där man trivs stannar man..!!!


onsdag 10 december 2014

Att vara mäklarstudent

Jag är inne på min tredje termin av fem, eventuellt sex, det beror på om jag ska skriva C-uppsatsen för att få kandidatexamen (vad man nu ska ha den till som mäklare?). Hur som helst studerar jag på Malmö högskola och blev lyckligt utvald till Fastighetsbyråns studentambassadör redan under första halvåret som mäklarstudent.

Som alla vet är livet inte särskilt glammigt som student, nudlar och bacon, men… det är inget för mig! Studier på heltid, kökssäljare på IKEA, driver egen webshop (kika gärna, www.recollect.se), tränar minst 4 ggr i veckan, och tro det eller ej hinner jag med pojkvän (och jag har inte kuggat en enda tenta hittills, peppar peppar!) :-)

Det är underbart att vara student, absolut, man ska njuta och det tycker jag att jag gör, men, det finns ingen som längtar så mycket att bli klar som jag, jag vill ut och kriga! Man får ofta frågan om hur det känns att läsa 3 år för att bli mäklare när ens kollegor kan ha läst endast veckor (till och med hört att man förr i tiden kunde skicka in via tidningen på något sätt och läsa inifrån fängelset, vet dock inte om detta är sant men ändå!!). Och svaret är, det känns bra! Om man ser till hur bra det har gått för vissa av dem som läst kort, så kan jag bara tänka vilka förutsättningar vi kommer att ha med all kunskap i bagaget. Om man ser på min klass är majoriteten runt 25 år, man har inte så lång livserfarenhet då, och detta tror jag också gör det extra viktigt att vi får mer kunskap och kött på benen i skolan, att vi i många fall är yngre idag när vi blir mäklare.

En annan fråga man får är varför man vill bli mäklare. Jag är inte superintresserad av inredning eller fastigheter, det jag drivs av är försäljning! Jag har jobbat med olika typer av försäljning, dels i klädbutik, det är inte lockande för mig att stå ensam i en butik och vika kläder, samma sak varje dag, jobba 10-19 fem dagar i veckan med 4 veckors semester.
Jag vill jobba i ett bra team, där vi kämpar mot tydliga mål, en dag är aldrig den andra lik, kunna komma och gå som det passar mig. Jag vill kunna styra mitt eget liv. De är det som lockar mig. Jag tror att när man kan styra sitt liv och påverka resultatet själv kommer man lyckas som bäst.

En tredje och sista fundering folk har, är om man verkligen tänkt igenom sitt beslut att bli mäklare, du vet väl att det är tufft?? JA, vad är inte tufft om man vill lyckas? Klart det är hårt och man får lägga ner hela sin tid och själ i några år, men det kommer att löna sig, det är jag säker på. Vill man så kan man. Det är mitt motto!

Ha nu en riktigt bra vecka allesammans så ses vi förhoppningsvis i framtiden!

Matilda Edberger
Studentambassadör för Fastighetsbyrån och Mäklarstudent på Malmö Högskola

tisdag 9 december 2014

Julkort!


Idag kom julkorten!

Vi på Fastighetsbyrån Malmö (& Lund, Lomma, Kävlinge, Eslöv) har inför varje jul, en rolig aktivitet för många av våra säljare, köpare och kunder. Vi bjuder in dem till en fullspäckad helg där vi bjuder på julmusik, glögg, julmust, lussebullar, pepparkakor och god stämning - men framförallt har vi världens bästa fotograf  Markus Linderoth som alltid ställer upp, och tar otroligt fina julkort på kunderna. Vissa kommer med sin respektive, andra med hela familjen, vissa kommer själva och andra tar med sig sin vovve. (skriver under på det sistnämnda!)  Vi var dessutom många som hade hundar med oss, varav en del valpar. Sedan var där mycket barn också. Valp + barn = kärlek!

Nu har korten kommit, och vi ska posta iväg dem till kunderna så att de kan skicka julhälsningar till sina nära och kära.

Vi på kontoret ska ha glögg- och lussebullemys (nytt ord!) imorgon, där vi ska skicka handskrivna julkort till alla våra kunder och skänka dem en tanke här i juletid. Förhoppningsvis blir de glada och skänker oss en värmande tanke tillbaka.


måndag 8 december 2014

Julkul på kontoret! Små handlingar gör stora skillnader!

Idag hade vi lite julklappsutdelning på kontoret. Inga märkvärdiga saker. Det var grejer som kostade från 50 kr upp till 200 kr, men vi gjorde en liten rolig grej av det hela.

Någonting som vart uppskattat men framförallt väldigt roligt. En grym start på veckan med mycket skratt som jag varmt rekommenderar att alla gör.

Det hela går ut på att man köper så många prylar som man har anställda. Sedan har man ett litet kuvert med lika många lappar som är numrerade från tex. 1-18 om man har 18 anställda.

Alla får ta en nummerlapp och den som får det högsta numret (nummer 18 i det här fallet) får välja och öppna ett valfritt paket. Nästa person som öppnar (nummer 17) får välja mellan sin julklapp och den innan och vidare får nästa (nummer 16) välja mellan sin och två innan osv.

Med andra ord får den personen som har nummer 1 välja mellan 18 klappar och då betyder det att vissa får byta klappar flera gånger. Ni kan ju föreställa er när så många mäklare och assistener ska byta klappar med varandra. Det var en som fick byta till en rosa tjejlinne. J

Ha en grym vecka allihopa!

fredag 5 december 2014

Ett möte i världsklass!


För någon vecka sedan ringde en kvinna till mig och bad mig sälja hennes lägenhet då hennes vän, vars lägenhet jag sålde i trapphuset bredvid berättat om mig .
Igår var jag på kundbesöket, ett intag där säljaren inte var hemma, utan jag blev bemött av hennes granne som visade lägenheten för mig. En snabb titt och så var det klart. Då jag hade ett annat möte i grannhuset strax därpå, bjöd hennes granne (vi kan kalla henne Anna) in mig till sig, eftersom det var en halvtimme kvar till nästa möte.

- "Jag har lite gäster över, vore trevligt om du ville göra oss sällskap så länge"
Absolut!

 Där möttes jag av hennes familj och kusiner, samt några vänner. Jag hälsade på samtliga och bereddes plats i en fåtölj. Hon frågade vad jag ville ha, jag svarade blygt "Lite vatten tack".
Haha, ja.. vatten fick jag också såklart, men vad som väntade var jag inte beredd på.

 -"Du måste göra oss sällskap till middagen".

 Sedan kom de in med världens festmåltid, så många otroliga rätter att jag inte visste vart jag skulle börja, samt en bricka med äkta turkiskt te (kan vara något av det godaste teét jag druckit) Det var så otroligt gott, allt från traditionella rätter, till mer moderna versioner. En stund med otroligt god mat, otroligt trevligt sällskap och otroligt överraskad mäklare.

Ett möte i världsklass!

Det är detta som lyser upp vardagen, som gör att man går till jobbet med ett leende och som får en att förstå varför detta är världens bästa jobb ibland.



Julkort

Nu när det ändå är lite lugnare på marknaden så passar jag på att skicka julkort till mina säljare, köpare och även bostadsrättsföreningarna. Det är viktigt att sprida lite glädje, och detta är ett väldigt enkelt och bra sätt tycker jag! Även mina steget-före-kunder ska nog få sig ett.... japp, de ska också få!

torsdag 4 december 2014

Att trivas

I detta yrke kan ens arbetsplats vara mycket flexibel och varierande. Ibland kan den vara i sitt hem eller i bilen och i semestertider kan det vara i en fjällstuga eller varför inte i hängmattan en varm sommardag. Att bara ha en plats dit man måste gå är inget för mig och här har man verkligen chans att välja sina arbetsplatser. För min del arbetas den mesta tiden ändå på kontoret, när man inte är iväg på kundmöten förstås. Att oftast få välja varifrån man vill arbeta och i vissa fall när man vill, ökar verkligen trivseln i vardagen och inte minst med arbetet. Att trivas med sitt arbete tror jag helt klart överförs till sin kunder på ett mycket positivt sätt, inte minst ökar det vårt välmående.

På vårt kontor har vi just ökat trivseln ännu mer, förutom härliga kollegor och trevliga kunder. Det gäller uppfräschning av kontorslokalen. Vitt, ljust och luftigt och även tapetsering med den snygga profilen som Fastighetbyrån har. Vi är nöjda!

Vilken är din favorit arbetsplats?


onsdag 3 december 2014

Fastighetsmäklarens julsånger?

Vi närmar oss årets slut & många fastighetsmäklare laddar redan inför 2015.
En annan som varit med rätt så länge ställde frågan [till mig själv] för 6 år sedan [haha, lättast att få svar då].
Varför säljs det färre bostäder i december än andra månader?
Det säljs fler leksaker under december än under någon annan månad?
Det finns traditioner & det finns en historia att ta hänsyn till men ändå….
Sagt & gjort, vi startade en visningshelg i december [andra advent] & helt plötsligt sålde vi 3 [tre] gånger fler bostäder under december månad än vi tidigare år hade gjort.

Nu har vi skapat en tradition & den kommer igen nu på söndag 7 december [andra advent].
Då visar vi bostäder & bjuder på glögg [alkoholfri], pepparkakor & julmust. Kanske blir det en överraskning till barnen….
 
Andra advent en tradition?
Fastighetsmäklarens julsånger?

På tal om traditioner, om fastighetsmäklare skulle ha julfester så skulle kanske följande sånger klinga i vintermörkret....

Nu säljas tusen smålandshus,
i Sveriges långa land
och tusen, tusen 2:or
I Bromma & Marstrand
Och över stad & land ikväll
Hörs säljarns glada ljud
att sålt är vårat fina hus,
med sms & bud

Du stjärna över våra hem,
o, låt ditt milda ljus
få sälja in ditt hopp och frid
i varje hem och hus….


En fastighetsmäklare här bor i staden,
han säljer villor mest hela dagen.
Han säljer stora, han säljer små,
han säljer några med taket på.

Och i hans fönster hänger saluskyltar
av både villor och bostadsrätter.
Och är du snäller så får du se,
men är du stygger så kan ha le...


Gläns över mälarstrand, stjärna på bilen,
du som i Östersund åkte den milen.
Mäklarn från Bohuslän leder ej bort, men hem.
Barnen och föräldrarna följa dig gärna,
strålande mäklare, strålande mäklare….


Stilla natt, hektiska dag!
Allt är frid. Mäklarn i tid
Visar hus i kvarterets vrå
Och de tittande tjugotvå.
Mäklarn till Boden är kommen.
Oss är en frälsare född….

 

måndag 1 december 2014

Hello december

En månad där vi på Östhammars kontoret kan ta igen oss lite efter månader av full fart, marknaden börjar känna av att julen närmar sig. En månad där jag kan passa på att reflektera över ALLT jag varit med om mina fyra första månaderna i mäklarkarriären. Tänka igenom olika situationer och samla alla erfarenheter från de olika delar ur mäklaryrket som jag faktiskt redan fått ta mig an, allt för att kunna bli ännu bättre i varje liten del i mitt arbete!

Att ta mig an utmaningar är något jag verkligen tycker om och om man ska analysera vad man är med om under en dag, en vecka, ett år möter vi oändligt många utmaningar utan att vi ibland kanske tar det just som det. Utmaningar kan vara både tuffa och jobbiga och det blir lätt att vi låser fast det som ett problem som skall lösas och vi glömmer kanske bort att ta lärdom i även det jobbiga. Att hitta nya lösningar och även komma på nya idéer om hur man kan effektivisera och göra saker och ting bättre är något man verkligen kan få utlopp för som fastighetsmäklare. Det handlar så klart inte om att finna hjulet på nytt, utan att bygga vidare på vad som redan finns och har testats. I och med att vi jobbar med så många olika delar genom en förmedlingsprocess och allt där runt om kring, finns det hela tiden saker som slipas på och spånas över hur det kan göras bättre, i alla fall hos mig.

Fortsätta traditioner som fungerar bra är såklart också något som man bör ta vara på. Tillexempel deltar Fastighetsbyrån i Östhammar alltid på första advent och skyltsöndagen genom att bjuda in till öppet hus på vårt kontor. Något som brukar sno mångas uppmärksamhet denna kväll är vår alldeles egna tomte. 450 stycken strutar tog slut fortare än kvickt igår och en otroligt trevlig stämning infinner sig hos oss och förhoppningsvis alla besökare. Det behövs inte mycket ibland för att ett glatt humör!


Tomten kom tidigt i år. Vår franchisetagare Anders var minst sagt populär!

#tänkautanförboxen

Vi pratar ofta om det, ATT tänka utanför boxen, ATT göra någonting annorlunda, ATT sticka ut, ATT kliva ur sin comfort zone.
Men det är sällan någon som vågar ATT göra det!!
Att VÅGA är nyckeln till att de flesta ATT som vi vill göra i livet eller inom arbetet blir möjliga ATT.
Du blir inte bättre om du inte gör något annorlunda, om du fortsätter att göra på samma sätt som du gör idag, om du inte VÅGAR förändras eller förändra (viktigt för dig som ledare). 
Under 2014 har jag jobbat 11 söndagar. Många tyckte ATT jag var tokig som inte hade mina söndagsvisningar, ATT jag hade visning på en lördag, ATT jag sålde mina objekt innan visning. Inga följdaffäer var det någon som sa. 
Men jag VÅGADE och provade mig fram med små små förändringar. Jag VÅGADE 
och satsade på mina ATT. 
VÅGAR DU?!?
Avsluta året strongt!! 
Ha en grym vecka!!