lördag 31 maj 2014

Fullt ös medvetslös

 
Det känns så just nu. Under april och maj månad har det varit fullt ös . Intensiva månader med mycket aktiviteter, långa dagar och många försäljningar. Det är kul, men också utmanande.

Utmaningen ligger i den tiden det tar att göra ett bra jobb. Under april och maj har jag  genomfört totalt 26 försäljningar, likt flera andra mäklare på Fastighetsbyrån. Och hur man än vrider och vänder på dessa försäljningar tar det tid. Tid i form av förberedelser, beskrivningar, uppdateringar till säljare, kontakt med möjliga spekulanter, uppdateringar till spekulanter, marknadsföring, visningar, administration, ev. budgivning, kontrakt, hjälp med bankkontakt, följdfrågor efter försäljning, ev. reklamationer, tillträden m.m.  Får ofta frågan ” Vad gör ni egentligen?”  Tänk då bara vilken tid de här scenariot tar, vilket faktiskt är en tämligen liten del av vad vår tid går till.
 
Scenario - 1 visning, 20 spekulanter.

Samtliga spekulanter ska kontaktas, vissa nås inte så då behöver du ringa ett flertal gånger för att säkra att de verkligen inte är intresserade. Dem som är mer intresserade vill bli kontinuerligt uppdaterade, somliga vill titta igen. Samtidigt; uppdatera budgivningen, stämma av tillträden, återkoppla med svar på ev. frågor och hålla säljaren uppdaterad.  Slutligen; Dra ihop affären!


Alla kunder är viktiga och de flesta genomför en av sina största affärer i livet. Vilket ställer höga krav på oss som fastighetsmäklare. Jag trivs med kraven, jag trivs med att vara en del av en stor affär och jag tycker om att göra ett bra jobb. Som sagt, det är kul, men också utmanande. Idag har det varit skönt att bara ha vilat(nära medvetslös:).

 

torsdag 29 maj 2014

Wow, vi har flugit helikopter!

Det går att säga "Wow, vi har flugit helikopter" eller, som min kollega sa" En helt vanlig onsdag"


Det var en "shit vad coolt "känsla när helikoptern flög in
Vi lyfter!
Väl uppe i luften!


Andreas, Lousin och jag framför vår helikopter


Mathias, Michaela, Sofie och Håkan gör sig redo för att kliva ombord
 
 
Vi får tacka vår chefer, Per Andersson och Håkan Karman för en fantastisk upplevelse! De här gör vi igen:)

onsdag 28 maj 2014

Kollegorna peppar!


Mäklaryrket har sina för- och nackdelar. Största delen av tiden övervägar fördelarna. Men ibland ifrågasätter man.  Igår, 00.20, fortfarande på kontoret ifrågasatte jag; Är det värt all tid? Är det värt att göra ”det lilla extra?” Är det värt allt ansvar vi faktiskt har?  Och innan jag fortsätter ska jag säga ”Ja, mäklaryrket är värt tiden, det lilla extra och ansvaret!”

Det är i alla fall sådana dagar jag är extra tacksam gentemot mina kollegor. Kollegorna som svarar i telefon i princip hela dygnet, peppar, uppmuntrar och påminner om varför vi faktiskt älskar vårt jobb. 

Bästa teamet!

 

PS. Fick äran att skriva kontraktet som gjorde att vårt kontor passerade  ”All time high”. Grymt team vi är!

måndag 26 maj 2014

Inför veckan har vi laddat med träning i sommarvärmen

För att göra ett bra jobb som fastighetsmäklare krävs energi. Jag och mina kollegor hämtade kraft under helgen med ett bra träningspass i sommarvärmen. Tungt, men riktigt skönt!




Nu laddar vi för ny vecka med fokus att nå "All time high" (All time high innebär att vårt kontor snart sålt mer än vi någonsin gjort tidigare). Det blir en bra vecka!

torsdag 22 maj 2014

Underbara fjällvärld!

Idag hade jag ett intag uppe på fjället, då hakade Lena och Carolina på så tog vi en vandringstur och lunchade där uppe!
Sju älgar, tre renar och tre kilometer vandring då vägen inte går ändå upp!

Helt perfekt arbetsdag med andra ord! :)


Arbete efter väder!

Precis som Tony skriver så är mäklaryrket ett av de mest flexibla jobben man kan ha. Inte nog med att man kan utföra många arbetsuppgifter på distans, man kan även planera och lägga upp sina dagar nästan precis som man vill.

Vi har ju ända sedan grundskolan fått höra att på utflyktsdagarna så tar man "kläder efter väder". Här på Fastighetsbyrån i Åre tar vi det ett steg längre och kör på "arbete efter väder".
Så igår när solen sken så checkade jag ut från kontoret, lämnade pappersarbetet och gav mig ut i solen för en fotorunda. Det resulterade i ett färdigt fritidshus att lägga ut, några härliga omgivningsbilder, nya fasadbilder och såklart lite fräsch färg i ansiktet! :)


måndag 19 maj 2014

Mäklare utan gränser!!

Här har vi världens mest flexibla arbetsplats! Under de tre dagarna som jag har varit på Bali har tre personer ringt och sagt och det är dags att sälja nu. Då jag redan tack vare före steget paketet har både fotat bostaden och fixat planlösningen, är det bara att slänga upp datorn och fixa beskrivningen för att senare lägga ut en annons lagom tills man kommer hem.
Inte helt dumt att jobba till denna utsikt med en kall dricka på bordet näst intill datorn. Det är då man verkligen älskar sitt jobb :))

fredag 16 maj 2014

Sveriges mest attraktiva arbetsgivare!

Det känns bra att jobba för er Fastighetsbyrån :))
http://www.fastighetsbyran.se/jobb/

onsdag 14 maj 2014

Detaljerna som gör skillnaden!

Nu när det är så lugnt i Åre så passade jag på att följa med vår assistent Carolina igår för att fotografera två lägenheter som ska ut till försäljning. Här i Åre arbetar vi varken med fotograf eller homestyling så vi både stylar och fotograferar våra bostäder själva. Med styling så menar jag såklart inte, som de kanske oftare gör i större städer, att hyra in möbler och dekorera om hela lägenheten, men vi brukar ändå ta med lite blommor, örter, överkast, kuddar och sånt för att få det att se lite hemtrevligare ut på bilderna.

Många av våra bostäder används som fritidsboenden och en stor del av dessa hyrs också ut via olika företag under säsongen så att de samtidigt genererar intäkter till ägaren. Detta är såklart jättebra för de som äger bostaden men det resulterar ändå i att bostäderna har en tendens att bli väldigt opersonliga ibland, vilket för vår del inte alls är ett plus då bostaden ska läggas ut till försäljning. Det är trots allt bilderna som gör största jobbet i försäljningsstarten!

Hur tråkigt det än är att bädda och bädda upp, trycka sig upp i små våningssängar, vika kanter, plufsa till kuddarna eller flytta grejer mellan rummen fram och tillbaka så är det värt det i slutändan.
Alla dessa små detaljer kan göra en jätteskillnad på hur slutresultatet blir och gör man alltid sitt bästa, anstränger sig liiiite extra jämfört med de andra mäklarföretagen, både när det gäller bilder, service och kundkontakter, så kan man alltid stå rakryggad och stolt över det man åstadkommer. Och då tycker jag nog allt att det är värt allt bäddande ändå!

Små detaljer kan göra stora skillnader!


tisdag 13 maj 2014

Det otroliga har hänt!


Jag sitter här på kontoret och är helt sysslolös f.r.o.m nu och en timme framåt. Jag ska nämligen ha kontraktskrivning om en timme och efter att ha gjort i ordning kontraktet kom jag underfund med att jag inte har något att göra under den närmaste timmen.
Det är första gången det händer sen jag fick min registrering för knappa två år sedan.
Det finns dock en enkel förklaring till detta.

På fredag ska jag åka på en efterlängtad semester till Bali. Det är första gången på tre år som jag åker på en så kallad långresa med familjen. Därför har jag gett bort 90% av mina kundbesök närmaste två veckorna och inte heller ringt och försökt skapa nya kunder. Just för att säkerställa att jag inte ska behöva jobba under semestern (man kan ju alltid drömma).

Det känns bra men väldigt konstigt att inte ha något att göra.
Få se om jag kan göra en come back sen, då jag ska vara i Bali fram till 31/5, sedan till Kroatien för att hålla i en utbildning mellan 4-7 juni och sedan till Brasilien för att kolla på fotbolls-VM.

Lite blandade känslor, men jag känner mig i alla fall nöjd med min prestation hittills.

Ha det bäst! J

torsdag 8 maj 2014

Säljträning med Upplands Väsby!

Kul att säljträna med trevlig kollegor och få nya input! Man lär sig nåt nytt varje dag. :)

onsdag 7 maj 2014

Tid är pengar! Använd tiden rätt!

Folk frågar ofta hur jag hinner med allt och gör ändå hyfsade siffror. 
Säljträningar, resor, aktiviteter med barnen, bloggen,utekvällar med jobbet, osv.
Det rätta svaret är nog att jag egentligen inte hinner med allt precis som jag skulle vilja göra men att jag har lärt mig att göra saker i rätt ordning. 
Som mäklare är det viktigt att vara tillgänglig, att återkoppla och visa för kunder att du finns där för dem. Vissa mäklare missuppfattar detta och tror att om man alltid svarar i telefon har man nöjdare kunder. Det kan stämma till en vis del men det kan också innebära att du lägger tid på fel saker vid fel tillfälle. Återkoppling är lösningen. Att alltid återkomma till kunden är det som är det viktigaste och inte att alltid vara tillgänglig. Det är ingen som förväntar sig att du alltid ska svara på första signalen. Däremot förväntar sig de allra flesta att du återkommer. Därför är det viktigt att du planerar din återkoppling. Vissa kunder kräver mer tid än andra. Jag brukar ringa till mina missade samtal efter att jag har kollat upp vem kunden är. Jag kollar upp först i systemet och sedan på true caller eller hitta.se.
Ponera att jag har väldigt mycket att göra den dagen och det är en säljare som har sålt med mig för ett halv år sen. I detta fall kan jag dra ett sms och fråga om det är något viktigt och om jag kan återkomma senare. Nästan hälften av gångerna får jag ett sms tilbaka att det har löst sig och de tackar för att jag har hört av mig. Nästan hälften av den kvarvarande hälften ber mig återkomma när jag har tid och resterande ringer jag upp på en gång om de vill komma i kontakt med mig omg.
Observera att det är viktigt att du verkligen återkommer och för att inte glömma det brukar jag maila mig själv. 
Tiden rinner i väg nu!;)
Ha en grym säljvecka!:)