torsdag 31 januari 2013

Den sista

Sista dagen av den första månaden på 2013 och jösses vilken månad det har varit!
Jobbstart efter föräldraledighet, historiens första bloggmöte irl, säljkurs, en massa spännande kundmöten, skattekurs, champagneprovning med kollegorna, försäkringsförmedlingskurs och inte mist kick-off bara för att nämna några saker.

Dessutom har vi snudd på, med 45 st, skrivit flest inlägg på en månad under januari sedan bloggens start vilket bara överträffas av november månad 2010.
Det bådar gott för att vi ska se till att 2013 blir bästa blogg-året någonsin! Ni har väl förresten noterat de nya funktionerna på sidan? Numera går det lätt att söka genom sökfunktionen uppe till höger och lite längre ner i högerkolumnen så hittar du också ett kategorimoln där du kan klicka exempelvis på "kul på jobbet" och så får du läsa de inlägg som vi taggat med den etiketten!

Så nu när den sista arbetsdagen i januari börja lida mot sitt slut så passar jag på att avrunda med en litet avplock från den bildkavalkad som lades ut på vårt intranät idag från den mer än fantastiska kick-offen. Så håll till godo!
Under dagen spelade vi Fastighetsbyrån Fame Game med faktafrågor, filmfrågor och besök hos en mäklarstjärna från varje region.
Stand-up by Al Pitcher
Exakt SÅ här rolig var Al Pitcher som underhöll oss under dagen :-D
Live-sänding av Fastighetsbyrå-Nytt
Mitt kontor i Lysekil blev nominerade i kategorin Årets Kontor - en STOR ära!
Mats (vår konferencier) flyttade in (typ Berg flyttar in) hos Mäklarstjärnorna. Fantastisk programpunkt!

 
Här har ni dem - The Pink Ladies inkl Elin och undertecknad :-)
Grymma (i dubbel bemärkelse) kollegor i Lysekil
Danny aka blogg-boss och Sandy
Gänget från Stenungsund/Orust/Tjörn
Top Gun Tema
Hugh och hans bunnies!
Högtflygande planer från Göteborg.
Zorro var också på plats


Tintin och Milo
Uppsalagänget som korades till vinnare i kategorin "Årets kontor" - stort grattis"


Hannibal kämpade med vinet.
 
Fantastisk underhållning! Här bland annat med Kurt Lång (tv), som är Regionchef i Väst.


Skönsjungande damer!

En höjdpunkt på kvällen för många - Darin!



Skatteutbildning

Idag har vi suttit med vår årliga skattegenomgång. Vi bjuds in till föreläsning varje år, men har skaffat oss den förmånen att Skatteverket kommer till oss istället.

Alltid lika intressant och man lär sig något nytt varje år.

I annat fall är det ju inte fel med repetition...

Bilder från bloggträffen i Stockholm!

Bättre sent än aldrig, här kommer lite bilder från bloggträffen som vi hade i Stockholm tidigare i januari!

Johan Vesterberg, pressansvarig på Fastighetsbyrån höll i mötet.

Alla våra tankar om hur vi kan jobba vidare med maklarvardag.se
Ulf Häger som jobbar med rekrytering på HK.

Bloggverkstad...

Supergod lunch på Griffin´s!
Jag och Linda Nyström rekryteringsansvarig på Fastighetsbyrån.
Bloggarna själva ;) Linda, Åsa, Jag och Henrik.
Härliga gänget på HK, Ulf, Linn, Johan och Linda.

/Elin

onsdag 30 januari 2013

Tillbaka i vardagen...

Efter en riktigt riktigt rolig kick-off är man så tillbaka i vardagen igen. Dags att ta itu med alla struliga kunder, goa & mysiga kunder och alla andra däremellan.

På söndag ska vi ha visning på Söderport, ett av våra nyproduktionsprojekt. Inflyttning har varit och de flesta av lägenheterna är sålda, men det är fortfarande några kvar.

Den här föreningen är ganska unik på många sätt. Bland annat har de en gemensam takterass med ute-spa. Det vet jag inte många andra bostadsrättsföreningar som har...

Igår var jag med stylisten och placerade ut möbler (fast först fick jag skotta bort snön...) och hon stylade sen jättefint med bl.a. plädar och kuddar.  Idag skulle jag göra om hennes styling inför fotografering...

Nåja. Det blev faktiskt ganska bra (tycker jag iaf, stylisten har inte sett bilderna ännu... :-o).

Först skotta.......

  Så här fint blev det! Fotografens bilder blev ännu bättre....


//
Linda

måndag 28 januari 2013

En måndag

Ni har redan fått lite live-rapportering nedan med valda delar av årets fantastiska kick-off och jag gissar på att det kommer mer under veckan. Jag har iallafall en hel del foton på diverse "mäklaroutfits" som jag ska dela med mig av :-)

Men efter fest kommer jobb!
Med hotellfrukost i magen så var det bara till att bege sig hemåt i lördags, hoppa ur Pink Ladies-outfiten och i lite mer representabla kläder och åka på visning. Många familjer innebar ett fullt hus och vilket också gav en rolig och lyckad visning!
Jag brukar placera ut vad vi kallar "mäklartipset" lite här och där i hus som jag visar där jag vill uppmärksamma på något speciellt eller bara ge lite mer information. Uppskattas!
Visning pågår!
Så förutom att jag åkt från en ände till den andra på vår kommun idag, åkt färja, blivit bjuden på en god cappucino, fått en annan kopp kaffe i knät och druttat på ändan på en isfläck så har jag försökt att återkoppla med alla familjer som var på plats i lördags för att höra hur deras funderingar går och om någon möjligtvis var intresserade av att lägga ett bud.

Nu ska jag snart avrunda dagen med ett pass på gymmet innan jag hoppas hinna med att pussa på lilla minstingen därhemma som faktiskt blir hela 11 månader idag.

Mäklarstudenter, se hit!

I februari kör Fastighetsbyrån ett event på Clarion Post i Göteborg för mäklarstudenterna i Borås, Trollhättan och Halmstad! Går ni fastighetsmäklarprogrammet på någon av dessa skolor, missa inte detta! Ett grymt tillfälle att få kunskap om företaget samt knyta kontakter och såklart ha en riktigt trevlig dag/kväll tillsammans!
/Elin


Nya kurser...

Idag blir det en heldag på Högskolan i Borås. Förra veckan drog kursen Fastighetsförmedling 3 igång och idag startar vi dagen med Fastighetsvärdering. Ska bli intressant att se vad dessa kurser kan ge!

Ha en fin dag.
/Elin

söndag 27 januari 2013

Söndagshäng..

Vilken kick off det blev! Helt otroligt grymt jäkla bra. Intressanta föreläsningar, underhållning och sedan en hej dundrandes fest. Som grädde på moset var både Jessica Andersson och Darin på plats, behöver jag säga något mer? :)  Bilder från kick offen kommer att läggas ut under veckan..

Det kostar att ligga på topp och idag är det soffan som hägrar. Ligger och kikar lite inredning och tips till hemmet. På fastighetsbyrån hemsida finns massor med bra tips.. Kika in här.

/Elin

fredag 25 januari 2013

23:22

Några fler bilder från kvällen...

Jessica Andersson, Darin... Hög klass på middagsunderhållningen, som vanligt!

Den sista bilden tog jag strax innan taket lyfte....





Dagens outfit

Linda Steen och Kicki Havrell


Dagens outfit

Say no more... (Det är ju bara kickoff en gång per år) en får ju bjuda på sig själv lite... :)

Underhållning

Varmrätten är serverad och smakade mycket gott. Jessica Andersson sjöng nyss och stämningen är på topp!

Hälsningar
Henrik

Kick off, del 2...

Det är en del udda figurer man träffar på ikväll. Prinsessan Leia, Startroopers och.... Bananer i Pyjamas... Fler bilder blir det förmodligen under kvällen..

Fest

Förrätten har anlänt, de flesta är utklädda i äkta Hollywoodstil, programledarna har dansat "Gagnamstyle" och kvällen har bara börjat. :)

Hälsningar
Henrik

Underhållning

Komikern Al Pitcher från Nya Zeeland underhåller 1400 "Fastighetsbyråare" :)

Ikväll blir det "Hollywoodfest". =)

Hälsningar
Henrik

Eftermiddagspasset...

Nu är dagen snart till ända (en timme kvar). Kvällen återstår ju förstås. Vi har haft en riktigt bra dag. Intressanta nyheter från HK varvat med The Fame Game (där vi alla deltog lagvis genom våra mentometerknappar) och vi har just presenterats för de nominerade i kategorierna "Årets" följt av "assistent, mäklare och kontor". Vinnarna presenteras vid middagen i kväll. Nu talar vår VD.

Föreläsningen av PG Vettsjö, alltid lika uppskattad! (Idag skrattade jag så tårarna rann, vilka bilder den mannen kan måla upp i huvudet på en....)

Nu blir det stand-up...

Förresten, Åsas kontor i Lysekil är en av de nominerade till den eftertraktade titeln.. Håller tummarna!

Kickoff

1400 kollegor på Fastighetsbyrån intar Gothia Towers och Svenska Mässan.

Nu kör vi! :)

Hälsningar Henrik