tisdag 19 februari 2013

Tungan rätt i mun

Avslutade förra veckans arbetsvecka med att i lördags få ett uppdragsavtal undertecknat på en riktig skärgårdsdröm till hus och inledde arbetsveckan igår med att få ytterligare ett uppdragsavtal undertecknat i en liten kustpärla här på bästkusten. Bra avslut och bra start alltså och det får gärna fortsätta så :-)

Den ena försäljningen avser en fastighet där den ena parten står som ensam ägare och har fått sig huset tillskiftat vid en tidigare skilsmässa men nu är omgift (lite lurigt då de äkta makarna olika namn). Viktigt att tänka på? Begära in bodelningshandlingar och samtycke till försäljningen av den part som inte står som lagfaren ägare för att fastigheten kommer att räknas som giftorättsgods.

Den andra försäljningen avser ett dödsbo med tre stycken dödsbodelägare varav två stycken bor ganska långt härifrån och inte kan vara så aktiva i försäljningen.
Viktigt att tänka på? Naturligtvis att få en kopia på bouppteckningen för att kontrollera att det inte finns fler dödsbodelägare än vad som uppges samt att verka för att en av dödsbodelägarna får fullmakt att sköta försäljningen så att den kan löpa på så smidigt som möjligt.

Det gäller alltså onekligen att hålla tungan rätt i mun när det gäller den familjerättsliga juridiken som vi som mäklare kommer i beröring med när vi förmedlar fastigheter.

En vältummad men väldigt användbar bok när det gäller just familjrrätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar