onsdag 27 juni 2012

Frågestund!

Nu är jag redan inne på min fjärde praktik vecka och tiden springer iväg. Jag har ju dessutom precis avklarat första året på fastighetsmäklarprogrammet. Därför tänkte jag passa på att ha en liten frågestund! Jag ser att det är många som läser, desto färre som kommenterar =) Så, passa nu på att fråga det ni undrar över!!


fredag 22 juni 2012

torsdag 21 juni 2012

Resa

Jag är på på väg till vårt midsommarfirande vid Mälarens strand och jag fördriver den något dryga resan med att läsa den här mycket intressanta boken, Ingen trodde på Fastighetsbyrån. Alla hade fel, som jag norpade åt mig när jag var inne på kontoret en sväng tidigare i veckan.


Vilken resa Fastighetsbyrån som organisation och företag har gjort. Imponerande, fascinerande och det känns, om möjligt, faktiskt ännu lite bättre att vara en del av Fastighetsbyrån efter att jag har läst boken!
Jag inser också hur nyttigt det är att känna till sin historia. När man känner till bakgrunden förstår man så mycket bättre varför det ser ut som det gör idag, i stort och smått. Så lästips på den boken om ni har har möjligheten att lägga vantarna på en kopia.

Vill också passa på att önska Glad Midsommar till er alla!

Egen visning!

Igår hade jag min första egna visning. Var lite nervös innan men det gick fin fint!

Det är bra övning att få hålla i visningar så att man lär sig hur man ska agera i sitt yrke framöver.

Nu har alla kustsamhällen här ute fyllts med glada midsommarfirare och sommarkänslan är på topp!
Blir det sol i morgon tro?






onsdag 20 juni 2012

Praktikant till Visby!

Fastighetsbyrån söker nu en mäklarpraktikant till deras kontor i Visby. Så du som är intresserad av att göra lite praktik där i sommar, maila din ansökan till rekrytering@fastighetsbyran.se


En sommar i Visby hade nog varit riktigt härligt!

Med sjumilakliv?

Nu är det bråda tider.... Mycket ska hinnas med innan semestern och jag springer som bara den. Jätteroligt, men ju mer det är att göra "IRL" destu färre inlägg blir det här på bloggen tyvärr... Vilket ni förhoppningsvis inte har märkt, tack vare mina härliga bloggarkollegor... ! :-)

Min vecka har varit hektisk. Det har varit många timmar i bilen och framför datorn, men idag hade jag faktiskt en liten paus... Det var en fotografering jag skulle göra själv. Huset i fråga ligger ca 700 m från vägen och det går inte att åka bil ända fram, vilket innebar en liten promenad i blandad terräng... Fast i solsken och med sommarkänsla dock. Men det var bara att svida om.... :-)

Charmen med yrket är ju bland annat omväxlingen, men någon som har den minsta lilla fördom om en mäklares garderob skulle idag blivit mäkta överraskad om de sett mig i skogarna....

 Även så här kan alltså en mäklare klä sig.....

tisdag 19 juni 2012

En annorlunda dag på praktiken..

Idag har jag och Anna-Karin från kontoret shoppat loss bland dessa hyllor.

Eftersom kontoret är nyrenoverat så behövdes även en hel del ny inredning! Det kommer bli superfint :)


måndag 18 juni 2012

Träff med härliga ambassadörer!

För ett par veckor sedan var vi ambassadörer som jag tidigare nämnt uppe i Stockholm på en liten träff. Det var några nya ansikten sen förra gången vilket var superkul! Vi är ett så himla härligt gäng och har väldigt skoj tillsammans.
Vi träffades efter lunch för lite grupparbete, spel av Fastighetsbyråns "egna spel"och utvärdering av våra pulsnalyser som vi gjort vid ett tidigare tillfälle. Vi avslutade med en mycket god middag på Pontus by the sea.

Fastighetsbyråns spel är framtaget för säljträning, vilket uppskattades av oss ambassadörer. Ni som jobbar på ett Fastighetsbyrå kontor kommer att få detta till er så se till att utmana era kollegor!

Bilder från träffen kommer inom kort!
Ha en fin dag.
/Elin



söndag 17 juni 2012

Sommaravslutning

I fredags hade Centrumkontoret och Västerkontoret sin årliga sommaravslutning. På schemat stod bl a paddla havskajak, grilla korv, grilla i solen samt se Sverige-England.

Det blev en mycket lyckad dag där vi hade rätt så tur med vädret. Endast en druttade i vattnet och fick simma den sista biten. :)

Nedan kommer några bilder från dagen.

Båttur ut till Knarrholmen

Korvgrillning och utdelning av EM-tröjor 

Uppladdning inför matchen

Grillat med fräscha grönsaker och lite bubbel

Nu går jag strax på semester och vill passa på att önska er alla en riktigt skön sommar!

Hälsningar
Henrik

torsdag 14 juni 2012

Har du Sveriges charmigaste hem?!

För alla tävlingssugna så kommer Fastighetsbyrån att ha en tävling i sommar. De är nu på jakt efter Sveriges charmigaste hem.. Läs mer och tävla här. Passa på att visa upp just ditt lilla guldkorn och ha chans att vinna fin fina priser! Lycka till gott folk!

/Elin

onsdag 13 juni 2012

succévisning!

Hade en riktigt rolig visning häromdagen, med uppskattningsvis 40 sällskap på plats (innebär 80-120 personer, eftersom de flesta var 2-4 i varje sällskap).

Visningen mynnade ut i en intresselista på ungefär 25 familjer! Jätteroligt! Det var längesedan man kände ett sådant tryck i en försäljning och om ni kikar på bilden nedan, så kanske ni förstår varför...

Vem vill inte bo här?

tisdag 12 juni 2012

Första veckan avklarad!

Nu är första veckan på min praktik avklarad! Den veckan gick fort, känns som att tiden springer iväg, vilket måste bero på att man har så kul hela tiden :)

Veckan som gick bestod av att sätta mig in i datasystemet som Fastighetsbyrån använder sig av. Göra prospekt och ta ett och annat (läs många) samtal.

Man inser mer och mer hur viktig praktiken är! Att jobba som mäklare är definitivt så mycket mer än att läsa i böcker och skriva X antal tentor. Pirrar lite i magen när man tänker på att man ska stå på egna ben om ETT år!





måndag 11 juni 2012

fredag 8 juni 2012

Ljud-blogg?

Jag önskar att jag haft en ljudfunktion på bloggen, så jag hade kunnat dela med mig av all den glädje som just nu utspelar sig utanför mitt kontorsfönster.

Idag är det student och det är svårt att missa! På Allégatan, som är vår paradgata, glider lastbilarna fram med två meters mellanrum - proppfulla med studenter på flaken. Alla studenter har visselpipor, trumpeter (låter det som) och musiken skrålar olika från varje bil... Jag hör nästan inte vad jag tänker och då sitter jag inomhus....

Låter jag gammal och bitter nu, så är det inte meningen. Jag gläds med dessa ungdomar och minns med belåtenhet tillbaka på min egen student för "några" år sedan.... Dessutom är det jätteroligt när det händer lite i stan. Nu är här värsta karnevalyran!

Ni som nu läser på högskolan har kanske studenten i färskt minne, en del har det inte, men här andas framtidstro och framförallt glädje!


Grattis alla studenter där ute!

tisdag 5 juni 2012

I mål!

Puh! Så var det över.
Jag kan säga att det är tur att man kan köra pekfingervalsen på datorn för jag har grym skrivkramp i min stackars högerhand efter fyrtiotvå(!) handskrivna sidor av svar (dock dubbel radavstånd :-).

Törs nästan inte skriva det men det kändes som om jag hade hyfsad koll på frågorna. Åtminstone så var det ingen fråga som framkallade total panik. Det svåra att bedömma är om jag skrivit tillräckligt och om man argumenterat tillräckligt mycket "runt" det presenterade problemet.
Förmodligen om man räknar antal sidor för min del, ha ha, men de ska ju också förhoppningsvis innehålla något kärnfullt också annars spelar det ju ingen roll om jag ens hade skrivit hundra sidor.

Från att ha näsan i en bok dagarna i ända och att drömma om paragrafer på nätterna går jag nu över till att bita på naglarna tills dess att tentan är rättad. Femton arbetsdagar har de på sig om jag inte kommer ihåg fel. Känns som en evighet för man vill ju veta nu, NU på en gång!!

Börjar också så smått smaka på ordet sommarlov. Smakar ganska gott vill jag lova :-). Ikväll firar vi med champagne, hummer och färska räkor vilket kanske smakar ännu godare. Om man bor i en västkustpärla så gör man!

Stressigt med lediga dar?

Ja, hur går den ekvationen ihop egentligen?

Tja, som mäklare arbetar man inte ett visst antal timmar varje månad, utan man gör så många timmar som behövs... Därför blir man lite stressad i Maj, när månaden innehåller många lediga dagar... då får man jobba på lite extra för att hinna vara ledig, hur konstigt det än låter.

Det är samma visa varje år. Hittade ett av mina gamla inlägg från förra året, som handlade om samma "problem". Åsa hade liknande bryderier i sitt inlägg från samma månad....

Egentligen är det naturligtvis inga problem, men visst har man tänkt tanken ibland att det vore lättare att helt enkelt jobba på klämdagar och röda dagar också. Fast ledighet måste man våga unna sig, även som mäklare. Annars gör man inget bra jobb...

Carpe diem, vänner!

Skärselden

Min mäklarvardag idag, skärselden i fem timmar.

Det är nu dags för den där dagen då vi ska bekänna färg och slutexamineras på det som vi fått till oss de senaste två åren. En dag som jag både längtat efter och fasat lite för.

Trots att tentauppladdningen har lämnat en del (läs mycket) att önska med febersjuka barn i omgångar och skytteltrafik till sjukhuset så har jag nog gjort vad jag kan och får förlita mig på att de grå sköter sig. Till hjälp, eller stjälp beroende på hur man ser det, har jag en hel korg full med omsorgsfullt uppmärkta böcker, massor av lagtext, förordningar, rättsfall och lite annat smått och gott.
Nu kööööör vi!

måndag 4 juni 2012

Ambassadörsträff i Stockholm!

I torsdags var vi ambassadörer på Fastighetsbyrån i Stockholm för ännu en ambassadörsträff. Precis som sist blev det riktigt lyckat! Skriver mer om det i ett senare inlägg.

Nu ska jag iväg på min första praktikdag, som jag längtat!

Vi hörs snart igen!


Vi ambassadörer.(2st saknas)

/Elin